2017-02-28 00:20 来源：小牛英语
Jane Goodall is a famous scientist. For more than 40 years, Goodall lived mostly in Tanzania in East Africa, studying chimpanzees.
As a young child, Jane Goodall was interested in animals. She grew up in the English countryside and was always climbing trees or riding horses.
When Jane was 23, she got a chance to go to Africa. Even though she had never been to college, she got a job with a famous scientist named Louis Leakey.
One day Louis Leakey said he needed a volunteer. He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees. Jane was excited.
On July 16, 1960, she began her exploration (探索). At first, the chimpanzees ran away from Jane. But with time passing, they got used to her being around.
Every day, Jane would follow the chimpanzees, taking notes on their behavior. She learned many new things about chimpanzees. She watched how a chimpanzee made a tool. She learned how some chimpanzees became good leaders. She watched how mother chimpanzees raised their children. She watched animals get angry and get upset. She wrote everything down so others would understand animals as she did. She learned that if you pay really close attention to animals, you will understand what they are "saying".
1. What is the best title of the passage?
A: Jane Goodall's college life
B: Jane Goodall's family
C: Jane Goodall, a famous scientist
D: Jane Goodall and Louis Leakey
2. What is the correct order of the following according to the passage?
a. Jane went to Africa.
b. Jane started her exploration.
c. Jane worked with Louis Leakey.
d. Jane was born in the countryside.
e. Jane followed chimpanzees.
3. Louis Leakey chose Jane Goodall as a volunteer to .
A: plant trees
B: raise horses
C: study chimpanzees
D: do experiments
4. Jane the chimpanzees' behaviors to help others understand them.
A: wrote down
B: took pictures of
C: made videos of
D: drew pictures about
5. From the passage we can infer (推断) that .
A: mother chimpanzees raise their children
B: people can communicate with animals
C: animals don't get excited
D: chimpanzees make tools
1. C 2. D 3. C 4. A 5. B
1. 主旨题。结合第一段第一句 Jane Goodall is a famous scientist 并综合全文可知，本文主要讲的是珍妮·古道尔作为一名研究猩猩的著名科学家的成长过程以及成长经验，C项能完整的概括大意。
2. 细节题。结合第二段第二句中 She grew up in the English countryside 可知 d 排在第一；结合第三段第一句 When Jane was 23, she got a chance to go to Africa 可知 a 排在第二；结合第三段第二句 she got a job with a famous scientist named Louis Leakey 可知 c 排在第三；结合第五段第一句 On July 16, 1960, she began her exploration (探索)可知 b 排在第四；结合最后一段第一句 Every day, Jane would follow the chimpanzees 可知 e 排在第五。因此正确排序应是 d-a-c-b-e。故正确答案为D。
3. 细节题。结合第四段第二句 He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees 可知，李奇选了古道尔来研究猩猩。A项意为“种树”，B项意为“养马”，D项意为“做实验”，均不符合文意。故正确答案为C。
4. 细节题。结合最后一段倒数第二句 She wrote everything down so others would understand animals as she did 可知，古道尔是通过记下所有有关猩猩的东西来达到让别人了解动物的目的。B项意为“照相”，C项意为“制作视频”，D项意为“画画”，均不符合文意。故正确答案为A。
5. 推断题。结合文章最后一句 She learned that if you pay really close attention to animals, you will understand what they are "saying" 可知，只要你专心观察动物，你能够理解动物们所“说”的东西，即人与动物是有交流的可能的，所以B项符合题意。A项意为“母猩猩抚养自己的孩子”，D项意为“猩猩能制作工具”，均能从文中找出直接线索，因此不是“推断”得知；C项意为“动物们不会变得兴奋”，无法从文中推测出。故正确答案为B。